Jag är med i Strömsö + recept på snabba pepparkaksbollar | gf + v

by Nathalie

Jag har precis tjuvtittat på helgens avsnitt av det finlandssvenska TV-programmet Strömsö, där jag är gäst. Iiih, det var nästan så att jag ville gömma mig bakom kudden när jag tryckte på play. Men jag är faktiskt väldigt nöjd, det blev ett jättefint avsnitt. Och en massa godsaker lagade vi!

Temat för avsnittet är julen, det pysslades både julprydnader och lagades julmat, och så lite hälsosammare julgodis där jag var delaktig. Vi lagade tre olika recept, bland annat dessa pepparkaksbollar med dadlar och nötter.

Vi lagade inte bara julgodis, jag delade också med mig lite av min resa från att ha varit väldigt sjuk till att i dag må bra. Jag kom inte alls ihåg vad jag sa där under inspelningen, var rädd att jag skulle ha sagt något riktigt tokigt. Men jag sa faktiskt en hel del bra saker, det blev ett väldigt personligt samtal. Jisses, I did it!

PROGRAMMET VISAS IKVÄLL KL. 18.15 I FINLANDS TV1,
OCH IMORGON VISAS REPRIS KL. 17.25 I YLE FEM.

HÄR kan du titta på avsnittet redan nu om du vill!

Och HÄR kommer du till alla recept vi gjorde i programmet.

Under bilden hittar du receptet på de snabba pepparkaksbollarna 🙂

Snabba (och goda) pepparkaksbollar | gf + v

ca 20 st

 • 15-20 färska dadlar
 • 2,5 dl blandade nötter
 • 0,5 dl smält kokosolja
 • 1,5 msk pepparkakskrydda
 • en rejäl nypa flingsalt
 • kakao (och ev. bipollen) att rulla i

Gör så här:

 1. Ta bort kärnorna ur dadlarna och smält kokosoljan i en liten kastrull. Mixa nötterna grovt i en matberedare eller med en stavmixer.
 2. Lägg i dadlar och kokosolja och mixa till en kletig deg.
 3. Ha till sist i pepparkakskrydda och flingsalt och mixa lite till.
 4. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
 5. Forma till bollar. Om du vill kan du rulla bollarna i kakaopulver och bipollen.
 6. Ställ i kylen en stund innan servering. Bollarna håller flera dagar i kylskåp och går även bra att frysa.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!

2 comments
29

Du kanske också gillar

2 comments

Elin Skagersten-Ström 11 december, 2019 - 11:26

Hurra för dig Nathalie! Du gjorde det med bravur <3 Du berättade modigt och dina recept är helt ljuvliga!

Reply
Nathalie 12 december, 2019 - 15:44

Nemen tack Elin 🙂 Det var roligt!

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera