Snabba havrekakor med jordnötssmör och torkade tranbär | gf + v

by Nathalie

Att man kan känna sig lite stressad just den här tiden på året är ju inget konstigt direkt. Och man vill helst inte besvära sig med att börja experimentera med nya recept inför julen, det ska vara säkert och välbekant. Men om man ändå vill testa något nytt, och gärna något som är hälsosamt också, ja då kan det här receptet vara värt att pröva på. 

För dessa havrekakor med jordnötssmör och torkade tranbär är verkligen superlätta att göra. Och det krävs inte alls många ingredienser. Bara att smälta, röra ihop och klicka ut små kakor på en bricka. In i kylskåpet eller frysen en stund, och vips, färdiga kakor att ha som mellanmål under julstöket. 🙂

Tranbären ger en liten tvist, så lämna inte bort dem. Det går också att lägga till lite hackade nötter tillsammans med havregrynen så att kakorna får lite mera crunch. 

Kram Nathalie

Snabba havrekakor med jordnötssmör och torkade tranbär | gf + v

10-12 st

3 msk kokosolja
1/2 dl osötat jordnötssmör
2 msk kokosnektar (eller annan valfri sötning, t.ex. honung)
2 msk kakao
2 dl glutenfria havregryn
1 dl torkade tranbär
nypa havssalt

Smält kokosolja, jordnötssmör och kokosnektar i en liten kastrull. Ta bort från plattan och rör ner kakao, havregryn, tranbär och havssalt. Låt stå en liten stund. Bred ut bakplåtspapper på en bricka eller ett skärbräde, och klicka sedan ut ca en matsked stora kakor. Ställ i kylskåpet i 4-6 immar för att stelna. Förvaras kallt. 

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera