Snabb glutenfri kladdkaka | gf + m

by Nathalie

Måndag, lite företagstankar och så en kladdkaka, ja varför inte?

Hoppas ni hade en bra helg kära ni. Min var riktigt härlig. Lite väl mycket program och lite för lite återhämtning, men så kan det gå ibland. Mycket kärlek och fina människor fick jag umgås med, och det gör att en orkar lite extra. Fick ta en extra lång natt inatt istället för att jämna ut det hela. En av de största fördelarna med att vara sin egen chef är nog att det inte finns någon som säger att man måste börja jobba klockan åtta. Eller att man måste jobba till fyra. Så otroligt skönt. För det mesta sätter jag mig vid datorn runt kl. 9, tar lunch runt 12 och jobbar sedan fram till fyra eller fem. Med flera små pauser emellan såklart. Mina arbetsdagar varierar väldigt mycket beroende på hur mycket jobb jag har, och hur dagsformen råkar vara. Vissa dagar jobbar jag kanske bara tre timmar, och andra upp till sju eller åtta. Och variationen, den är så viktig för mig. Skulle varje dag se lika ut skulle jag bli helt uttråkad. Intressant hur man fungerar. Hur jobbar du?

Och så till denna kära lilla kladdkaka som jag misslyckats med alldeles för många gånger. Och det är inte för att det är ett dåligt recept, utan bara för att jag glömt den i ugnen så att det blivit till en chokladkaka istället kladdkaka. Typiskt. Så om du väljer att testa de, kom ihåg att ta ut den efter max 6 minuter! Kakan ska vara väldigt kladdig, och smakar allra bäst efter en natt i kylskåpet. Och som ni märkt finns också det här receptet i videoformat!

Ha en riktigt fin höstvecka!

Kram Nathalie

Snabb glutenfri kladdkaka

(24 cm springform)

15 färska dadlar
2 msk kokosolja
1 dl bovetemjöl / havremjöl / rismjöl
1 dl kakao
4 ägg
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 msk kakaonibs
kakaonibs och kokosflingor att toppa med

Värm ugnen till 175°. Ta bort kärnorna ur dadlarna och mixa i en matberedare. Lägg i de övriga ingredienserna och mixa till en kladdig smet. Rör ner kakaonibsen. Täck botten i en form med bakplåtspapper och smörj kanterna med lite kokosolja. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter (varmluftsugn). Kakan ska vara riktigt kladdig när du tar ut den. Toppa med lite kakaonibs och kokosflingor, och ät tillsammans med glass eller grädde.

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera