Mjölkfri rabarber- och jordgubbsglass | gf + m

by Nathalie

Hej där!

Oj vad tiden går. Midsommarhelgen kom och gick, men bra var den. Jag spenderade helgen vid villan med 15 nära och kära människor, och vi hade det så mysigt. Men tänk att det snart är juli, jag hänger inte riktigt med. Känns lite som att sommaren flyger förbi, och egentligen har den knappt börjat. 

Nu håller rabarbertiden kanske på att vara över, men ännu går dom att plocka och använda. Jag gjorde denna glass förra sommaren och nu känns den riktigt lockande att göra igen. Jordgubbar och rabarber passar så bra ihop, fräscht och somrigt. Jag längtar efter att få plocka jordgubbar ur landet, det är få saker som smakar så gott som just dom jordgubbarna. Håller tummarna för att det blir en jordgubbsrik sommar! Receptet kommer annars från en härlig glassbok som heter N’ice cream, fullproppad med mjölk- och sockerfria glassar. Den ska du se till att få tag på om du inte redan har den i bokhyllan. 

 Nu ska jag göra mig i ordning till jobbet, ha en bra dag!

// Nathalie

Mjölkfri rabarber- och jordgubbsglass

2 stora rabarberstjälkar
1 burk kokosmjölk (400 ml, kyld över natten)
1 msk cashewsmör (jag gjorde min egen genom att stavmixa 2 msk cashewnötter och lite vatten) 
1 msk smält kokosolja
3 msk honung
2 dl färska jordgubbar

Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Rensa jordgubbarna och skär i små bitar. Smält kokosoljan. Gröp ur den tjocka kokosgrädden ur burken med kokosmjölk. Mixa kokosgrädden med rabarber, cashewsmör, kokosolja och honung. Lägg till hälften av jordgubbarna och mixa allt till en slät smet. Blanda till sist i de resterande jordgubbarna. 

I glassmaskin: 
Häll smeten i glassmaskinen och låt ”snurra” i 20-30 minuter. Servera gärna genast. 

Utan glassmaskin:
Häll smeten i en frystålig burk med lock. Frys i ca 3 timmar. Rör om ungefär en gång i halvtimmen för att få en krämig konsistens och för att minska på iskristallerna. Står glassen längre i frysen måste den tinas en längre stund innan servering. 

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera