Mjölkfri blåbärsglass med syrén | gf + m

by Nathalie

Den bästa tiden är nu.

Ja, så är det. Det tycker i alla fall jag. Varmt och skönt har det varit redan i flera veckor, och först i morgon blir det officiellt sommar. Naturen är som allra vackrast nu när allting börjar blomma och det liksom exploderar av färger och dofter. Syrenen blommar flera veckor tidigare än den brukar, och jag går omkring och doftar på den och ler sådär fånigt. Tänkt hur en vacker blomma, och en doft, kan göra en så glad? Strax utanför mitt hus finns en mindre gata som kantas av minst tio syrenträd, och jag väljer såklart alltid den vägen när jag ska gå någonstans. Bara för att få njuta av dem så mycket det bara går. Det är dock synd att de inte orkar blomma i vas längre än ett några timmar. Jag skulle ju vilja ha hela lägenheten full.

Och eftersom de gör sig så vackra på bild har jag ju självklart inte kunnat motstå att använda dem i köket. I den här mjölkfria blåbärsglassen passar de perfekt , de smakar inte mycket men ger ändå det där lilla extra. Och det är ju kul att veta att man äter små vackra blommor också! Glasspinnarna är riktigt gräddiga och smakar fräscht av blåbär, citron och kardemumma. Och jag varnar dig, de är så goda att de kan försvinna ganska snabbt. Jag åt alla mina fyra glassar under en dag. Ojdå. 🙂

Ha en riktigt skön helg!

Kram Nathalie

PS. Om du vill ha mera glasstips ska du hålla utkik efter Vasabladet och ÖT:s sommarbilaga som kommer nu till helgen. Där jag har gjort en nice cream guide, dvs. en guide om hur man gör glass på fryst banan och hur man sedan kan smaksätta den. Mera hälsosam glass åt folket!

 

 

Mjölkfri blåbärsglass med syrén

(4-5 st glasspinnar)

1 burk kokosmjölk á 400 ml (kyld över natten)
1 dl frysta blåbär
1 dl cashewnötter (gärna blötlagda innan)
2 msk honung
saft från 1 liten citron
en nypa kardemumma
1 näve syrenblommor (går att utesluta om du inte råkar ha blommorna till hands)

Gröp ur den tjocka kokosgrädden som stigit upp till ytan i burken med kokosmjölk. Häll bort eller spara kokosvattnet. Lägg alla ingredienserna i en mixer eller matberedare och mixa till en krämig konsistens. Du kan behöva skarpa ner innehållet på kanterna ett par gånger. Fördela glassmeten i glassformar och stick i pinnar. Frys i några timmar och njut! Du kan också frysa ner glassen i en låda med lock och göra bollar av den. Rör då om glassen ett par gånger under tiden den är i frysen. Tina sedan en liten stund innan det är dags att göra glassbollarna.

 

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera