Matfotografering med Aroma

by Nathalie

 

Låt oss prata drömmar. Och matfoto.

När jag bläddrar igenom gamla anteckningsböcker från tre-fyra år tillbaka står det mycket om vad jag vill jobba med. Vad jag skulle göra om jag inte vore rädd. Vad jag brinner för, och drömmer om. Och väldigt ofta upprepar sig vissa saker från en anteckningsbok till en annan. Skriva en bok, utbilda mig till yogalärare. Hålla föreläsningar och kurser. Jobba som matfotograf. Boken och yogan, de kommer senare. Det vet jag, det är inte dags ännu. Men när det kommer till föreläsningar får jag riktigt snart säga att jag hållit två stycken! Och kurserna, ja de är i full gång (HÄR kan du läsa om kurserna jag håller i höst).

Och den drömmen som upprepat sig mest i mina anteckningar är drömmen om att jobba som matfotograf. Och där har det minsann hänt saker. Det började sådär smått för ungefär ett år sedan, för att nu sakta men säkert bli mer och mer. Och jag älskar det! Jag vill verkligen jobba med det här. Därför är det också så häftigt att se tillbaka i mina anteckningar. I åtminstone fyra år har jag skrivit att jag vill jobba som matfotograf. Nu gör jag det. Och jag vill göra det ännu mera.

Det finns en mäktig kraft i att skriva ner sina drömmar. Att sätta ord på dem, och sedan (o)medvetet ta de små, små stegen som gör att drömmarna ska kunna bli verklighet.

Så du. Skriv ner dina drömmar. Gör det, och du har tagit det första, ack så viktiga steget. Sen är det ”bara” att fortsätta resan och se vart den tar dig. Och såklart hjälper universum också till. 

 

Men nu till det jag egentligen skulle skriva om! På tal om matfotografering… 

I somras blev jag anlitad för att göra ett helt fantastiskt roligt jobbuppdrag. Jag fick fotografera nya bilder åt en riktig drömkund, nämligen Aroma Bageri och Konditori här i Vasa och Kvevlax. Under tre fotosessioner fotograferade jag nya bilder från deras tre verksamhetsställen. Det var svettigt och mina handleder blev sjuka, men det gjorde absolut ingenting. Det här var något av det roligaste jag gjort i jobbväg. Någonsin.

 

Under den första fotodagen fick jag nypa mig i armen nu som då. Bara för att säkerställa att jag verkligen stod där med kameran i högsta hugg och fångade de vackra bakverken, detaljerna och stämningen på bild. Aromas bröd och bakverk är verkligen drömobjekt, allt de bakar är riktiga konstverk.

 

Jag yrade omkring med ett stort leende på läpparna, och var så inne i det jag gjorde att jag totalt glömde tid och rum. Det är väl det som kallas flow? Kunde nästan inte sluta eftersom jag såg potentiella fotomotiv så gott som överallt. Och nog var det allt lite ledsamt att inte kunna smaka på de vackra surdegsbröden. Men vi äter ju med ögonen, så jag fick nog äta en hel del ändå!

 

Att få jobba tillsammans med kunniga människor som brinner för det de gör, det är ovärderligt. Aromas ägare Maria är verkligen en driven och inspirerande kvinna, och det visade sig att vi pratar exakt samma språk när det kommer till bilder och det visuella. Det gjorde mitt jobb om möjligt ännu roligare. Tusen tack för ett fantastiskt roligt samarbete.

 

Sådär ja. Det märks säkert att jag tycker om det jag gör? För det är det som är meningen. Det är också därför jag skriver detta inlägg. För att inpirera dig till att våga följa dina drömmar. Det behöver inte handla om jobb. Det behöver överhuvudtaget inte vara frågan om stora saker. Det enda som har betydelse är att det är din dröm. Något du vill. Något som ditt hjärta vill. Du kan. Börja med att fundera över vad du vill. Vad du drömmer om. Skriv sedan ner det. Och du behöver inte veta genast, låt det ta sin tid. Och det du vill kan ändras. Många gånger. Inte vet jag helt säkert vad jag vill göra när jag blir stor. Jag har idéer och visioner, men inte ännu helheten. Men det är okej. Jag drömmer vidare under tiden.

Men just nu tänker jag hålla i mig, följa med, och se vart den här matfoto-drömmen tar mig. 

Och du, det här är inget sponsrat inlägg. Det är bara jag som skriver om något jag älskar att göra. 🙂

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera