Glutenfria muffins med svarta vinbär | gf + m

by Nathalie

Våra svartvinbärsbuskar har varit sprängfyllda med bär den här sommaren. Stora, saftiga och söta. Jag tycker det är absolut godast att äta bären direkt från busken, det påminner mig om när jag var barn och vi alltid mumsade i oss svartvinbär från mormor och morfars buskar. Det var sommar det.

I år ville jag göra något annat av bären också, annat än att äta dem direkt eller frysa ner. Och då kom dessa svartvinbärsmuffins till! Jag tog det som fanns i skåpen och sötade dem med riktigt mogna päron och lite kokossocker. Mättande och goda mellanmålsmuffins blev resultatet. Går säkert hur bra som helst att byta ut vinbären mot blåbär, eller varför inte mera päron?

De här godbitarna hittas dessutom på första sidan i Österbottens Tidning idag. Hoppsan! Det hade jag inte riktigt räknat med. Det är alltså inte bara muffinsarna då, utan artikeln handlar om mig och mina matbilder. Hur det kom sig att jag blev företagare och varför jag började med matfotografering. Så kul att det finns intresse att skriva om unga företagare! Läskigt att ta plats och visa upp det man gör och kan, men det är ju precis det vi borde bli bättre på eller hur? Jag får med andra ord träna på att ignorera jantelagen när jag idag ska sticka iväg och köpa ett exemplar av papperstidningen, för den vill jag ju ha. Hihi 🙂

Läs artikeln HÄR, på e-tidningen finns också en liten video där jag berättar hur jag tänker jag när fotar en matbild.

Ha en riktigt skön helg fina ni, jag ska jobba ännu imorgon (dags för min matfotokurs!) men sedan blir det lugn och ro och en massa mys. Kram!

// Nathalie

Glutenfria muffins med svarta vinbär | gf + m

2 dl havremjöl
2 dl havregryn
1 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
en nypa salt
1 msk kokosolja
2 ägg
3 dl rivet päron (3 små mogna päron eller 2 större)
3 dl svarta vinbär (gärna färska, men frysta går också bra)

Värm ugnen till 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skala och riv päron och smält kokosoljan. Lägg till i mjölblandningen tillsammans med äggen. Rör till sist ner svarta vinbär. Fördela i 6-8 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Du får jättegärna trycka på hjärtat under inlägget om du gillar det du läser! Det hjälper mig att få en bättre inblick i vilka typer av inlägg du som läsare gillar mest. Tusen tack för att du läser!Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera