Fröbröd med nötter och russin | gf + m

by Nathalie

Ett glutenfritt fröbröd utan mjöl. Det ni! Bara att röra ihop och grädda. Inget jäsande eller annat som tar tid. Och dessutom är det också ganska svårt att misslyckas med den.

Jag har ganska långt slutat att köpa glutenfritt bröd från butiken. Ibland gör jag det, som knäckebröd och sånt. Met är ju så dyrt, plus att de ofta innehåller mycket konstiga ingredienser. Och ganska långt klarar jag mig utan bröd, men ibland är det gott att ha något att tugga på. Om jag då inte har något från butiken brukar det oftast bli frökäcke eller ett fröbröd som denna.

Det bästa med det här brödet är att du kan ta de nötter och frön som du råkar ha hemma. Har du inte linfrön men allting annat går det bra att lägga till mera av exempelvis solrosfröna istället. Vill du inte ha russin i kan du lämna bort dem helt eller lägga till torkade tranbär istället. Bara hur du vill ha det 🙂 K

Fröbröd med nötter och russin

1 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
3 dl solrosfrön
3 dl blandade nötter (jag använde Rainbow Nötblandning)
1 dl russin
4 ägg
1 dl olivolja
1,5 tsk havssalt

Sätt ugnen på 175°. Klä en brödform med bakplåtspapper. Hacka nötterna och blanda ihop med frön, russ- in och salt. Kläck i äggen och rör om ordentligt. Rör ner oljan och bred ut blandningen i formen. Strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera