Farligt goda snickersrutor | gf + m

by Nathalie

Hej på er i höstrusket!

Det är riktigt den tiden på året nu när tempot är som högst, i alla fall känns det så. Allting har satts igång under september och det är lite svårt att hänga med i allt som sker. Samtidigt är det kallare, blåsigare och regnigare, och helst av allt vill man bara tända ljus, krypa ner under filten med något varmt att dricka och läsa en bra bok. Så känns det för mig åtminstone. Och när man en gång ligger där under filten på kvällarna och återhämtar sig från allt som händer under dagarna passar det ju perfekt med något gott att äta också. Det hör ju till, eller hur? Som de här snickersrutorna till exempel. De är väldigt enkla att laga, det behövs inte många ingredienser, och då är de ju också riktigt riktigt goda. Perfekta i höststormen. Jag fick receptet av en vän för någon månad sen, jag vet tyvärr inte var hon hade hittat den. Men hur som helst, tusen tack till personen som upptäckte de här! Testa för all del du också. Om du vågar riskera att du äter upp en sats alldeles för fort. Men det är absolut värt det! 🙂

Receptet finns längre ner, men som du ser finns den också i videoformat! Jaa, jag har äntligen fått tummen ur och gjort mina första receptvideor till bloggen. Hur kul som helst, men ack så tidskrävande. Men ni kan nog räkna med mera sånt i framtiden!

 

Farligt goda snickersrutor

ca 30 st

Lager 1
6 msk kokosolja
6 msk flytande honung
4 msk osötat jordnötssmör
0,75 dl kakao
1 dl hackade nötter
1/4 dl riven kokos

Lager 2
1 msk kokosolja
1 msk flytande honung
3 msk osötat jordnötssmör
kokosflingor att toppa med

1. Rör ihop allt till lager 1, förutom kakaon, nötterna och kokosflingorna, i en kastrull. Smält försiktigt samman under omrörning. När det smält rör du ner kakao, nötter och kokosflingor. Häll över i en bakplåtspappersklädd form och sätt i kylen för att stelna.

2. Rör ihop allt till lager 2, förutom kokosflingorna, i en kastrull. Smält försiktigt samman under omrörning. Bred sedan ut över lager 1 och strö över kokosflingor. Ställ tillbaka i kylen/frysen och låt stelna. Skär sedan i mindre bitar, förvara i kyl eller frys.

Och du.. Var försiktig. De är faktiskt faarligt goda. 

2 comments
2

Du kanske också gillar

2 comments

Eivor 21 november, 2018 - 01:09

Och swisch, så var de slut! Tack för ett trevligt recept!

Reply
Nathalie 21 november, 2018 - 12:38

Hihi, vad roligt att höra 😉

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera