Bananvåfflor med cashewkräm och chokladsås | gf

by Nathalie

Glad påsk kära ni!

Hela fyra dagar ledigt, det känns väldigt lyxigt. Jag ska iväg på ett äventyr och göra något jag aldrig gjort förr. Jag ska åka ner till Helsingfors (det är väl ett litet äventyr det också, eftersom Pepe, min ”lilla” hund, ska med i tåget) och där ska jag delta i en salsa festival! Jag ska dansa i tre dagar. Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men det ska bli spännande. Började dansa i höstas hos Salsa Vaasa på kasernområdet här i Vasa, och blev riktigt biten. Och nu är vi ett gäng därifrån som ska ner och dansa. Det kommer att bli så kul! Hoppas ni också har något roligt inplanerat för helgen, eller kanske ni ska ta det riktigt lugn och ladda batterierna. Det lockar också, men jag tror att jag kommer att få batterierna laddade på ett annat sätt i helgen. Man blir ju så glad av att dansa! 🙂

Men det var inte alls dans jag skulle skriva om idag. Utan dessa underbara våfflor! 

Gjorde dem i söndags, då det visade sig vara internationella våffeldagen. För att vara matbloggare har jag usel koll på alla olika temadagar det finns nu för tiden. Men min kära mor upplyste mig om saken, och jag var ju bara tvungen att ställa mig i köket och laga något gott. Och gott blev det! Gjorde våfflorna på banan och bovetemjöl, de är alltså helt gluten-, socker- och mjölkfria. Som tillbehör blev det cashewkräm, chokladsås och jordnötssmör. Och så en hög med blåbär, kokosflakes och kakaonibs som topping på hela kalaset. Tänkte nästan njuta ihjäl mig.

Kanske något att laga till påskbrunchen? 🙂

Ha en riktigt skön och avkopplande helg!

// Nathalie

 

Bananvåfflor med cashewkräm och chokladsås (GF, M)

(6-7 st)

2 små bananer
2 msk bovetemjöl
2 ägg
0,5 dl kokosmjölk eller annan valfri mjölk (byt ut mot wischyvatten om du vill ha dem riktigt krispiga!)
en nypa salt
1 krm kardemumma
kokosolja till gräddningen

Mixa ihop banan, bovetemjöl, ägg, kokosmjölk, salt och kardemumma med en stavmixer. Låt stå en liten stund. Pensla sedan ett våffeljärn med kokosolja och grädda våfflorna i några minuter. Lägg på ett galler för att bevara krispigheten. Servera med exempelvis cashewkräm, chokladsås, jordnötssmör, blåbär, kokosflakes och kakaonibs. Funkar självklart lika bra med vispgrädde och jordgubbar!

 

Cashewkräm

2 dl blötlagda cashewnötter
1 dl vatten
1 dl krämig kokosmjölk
1 msk citronsaft
2 färska dadlar (kärnorna borttagna)
en nypa salt

Häll bort blötläggnigsvattnet och sköj cashewnötterna. Lägg i en mixer tillsammans med vatten och kokosmjölk. Mixa till en slät kräm. Lägg till citronsaft, dadlar och salt och mixa lite till.

Chokladsås

2 msk kokosolja
1,5 msk kakao
1 msk honung
1 msk kokosmjölk (går att utesluta)

Lägg alla ingredienserna i en liten kastrull och värm upp så att allting blandas. Dra av plattan och servera genast, såsen stelnar snabbt.

 

Du kanske också gillar

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Godkänn Läs mera